Ærlighet lønner seg ikke

Jeg var gravid og på mitt første møte med helsestasjonen spurte jordmoren om hva slags forhold jeg hadde til rus. Jeg svarte ærlig at jeg verken drikker eller ruser meg men at jeg pleide å røyke hasj en gang i blant, men hadde sluttet med en gang jeg fant ut at jeg var gravid.

Hun ringte meg etter møtet og sa at hun var pliktig til å melde mitt rusbruk til NAV. Dagen etter ringte en ruskonsulent meg og ville ha et møte.

Jeg har fast jobb i en mellomlederstilling, god økonomi, eier min egen leilighet og har alt på stell så trodde det skulle gå bra. Dagen etter møtte jeg denne dama som var utrolig arrogant. Hun dro meg med på bussen til furst hvor jeg måtte ta tisseprøve og blodprøve. (Alt av prøver var negativt)

Fikk beskjed at jeg måtte levere tisseprøve to ganger i uken resten av graviditeten, hvis jeg nektet skulle hun melde meg til barnevernet. Jeg ble jo litt redd og gjorde som de sa hele graviditeten. (Alt var negativt hele tiden)

Det var utrolig nedverdigende å måtte tisse foran ukjente mennesker og hele tiden bevise min uskyld mens jeg samtidig var gravid. Måtte til og med ta en tisseprøve på sykehuset når jeg fødte og hadde rier og kjempe vondt.

En uke etter fødselen fikk jeg et brev fra barnevernet at ruskonsulenten hadde sendt en bekymringsmelding.

Da knakk jeg helt sammen.

Jeg hadde jo gjort akkurat som de sa også melder de meg til barnevernet likevel.

Det ble full undersøkelse med møter, hjemmebesøk og tre måneder med tisseprøver. De på barnevernet skjønte at jeg er en god mor med alt på stell så de avsluttet saken.

Jordmoren har beklaget at hun meldte meg og synes den behandlingen jeg fikk av nav var helt horribel. Nav tar null selvkritikk og jeg meldte de til pasient og brukerombudet som tok meg veldig seriøst og kjører en tilsynssak mot de nå.

Bare fordi jeg var så dum og var ærlig i første møte med helsestasjonen ble det som skal være en lykkelig tid ødelagt.

Jeg kommer aldri til å være ærlig med helsevesenet noen gang igjen.

Kvinne, 34, Oslo


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>


Illustrasjonsbilde: Pixabay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s