Valget mellom førerkort og helse

Da jeg var 12 år, ble jeg diagnosert med den kroniske tarmsykdommen Ulcerøs Kolitt, etter mange år med ustabil kontroll av inflammasjonen og symptomer, begynte jeg å selvmedisinere med cannabis.

Helt siden det, har jeg hatt inflammasjon nivåer på lik mengde med folk uten slik tarmsykdom, helt uten oppblussing eller tilbakefall, jeg begynte å få tilbake livsgleden, og kom meg på beina etter mange år med konsekvenser forårsaket av diagnosen. Jeg begynte å glemme at jeg i det hele tatt hadde denne sykdommen.

Jeg ble nylig stoppet i trafikk kontroll hvor jeg innrømte bruk og besittelse av cannabis. Nå mister jeg lappen på grunn av manglende edruelighet, samtidig som jeg er i prosessen å få jobb hvor førerkort er nødvendig, selv om jeg aldri har satt meg bak rattet i ruspåvirket tilstand. Har også ADD, men har ikke mulighet til å få medisiner utskrevet grunnet hasjbruket.

Så nå sitter jeg her, med et dilemma mellom å kunne komme meg til steder og jobbe med noe jeg brenner for, eller ha sykdommen og symptomer helt under kontroll og leve et godt og friskt liv.

Mann (19)

Jeg har lest ufattelige mange andre eksempler av slike konsekvenser grunnet totalforbudet hvor folk er i lignende situasjon som meg. Dette må det bli en stopp på, og er derfor jeg valgte å dele min erfaring med politiets praksis i slike situasjoner.

Mann (19) – Østfold

Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s