Bostedsløs, banket av politi – så nektet pass

Ble utsatt for 2 bokser pepperspray på 8 m2 rom på Bodø vandrerhjem i oktober 2019, samt endte med blåmerker etter å ha blitt angrepet av politiet og satt håndjern på, etter at damen i resepsjonen hadde ringt politiet pga røyklukt.

Han jeg var med ble dradd med håndjern i boxeren ut en lang gang og ned i kjelleren mens han gjentatte ganger mistet bevisstheten. Han var afrikaner, og ble sendt på glattcelle full i pepperspray etter å ha blitt choket, prøvde å få skulderen eller armen hans ut av ledd eller noe. De kom tilbake og hentet meg. Full i pepperspray, i en sykehusskjorte, naken nedentil og uten tilgang til husly eller ting den natten, kom politiet tilbake og hentet meg. De lot meg ligge baki bilen en stund bak stasjonen (30 min, kanskje), inntil de kjørte meg på legevakt og hindret meg i å snakke med lege. Jeg var hysterisk, i sjokk, hadde vondt, merker etter vold og håndjern, full i pepperspray på hele meg (underlivet og alt, dette brant i dagevis) .

Jeg er kronisk smertepasient, c-ptsd og adhd og bruker cannabis mot smerter og for søvn. Tidliger landslagsutøver i 14 år, og har en mastergrad.

Kvinne (33), Oslo

Ble kjørt med politieskorte til psykiatrisk og 10 dager tvang. Slapp ut etter 4. Står i journal at jeg hevdet å ha blitt voldtatt på sykehus og var hysterisk og psykotisk, men jeg snakket ikke med noen lege der, og er heldigvis aldri blitt voldtatt. Er nektet pass i ettertid, og måtte ha skriv fra lege om at jeg var skikket til å ha pass.

Kvinne (33), Oslo

Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s