Avhør, blodprøver og full husransakelse hos 80 år gamle bestemor på grunn av 0.2 g hasj

I studietiden var cannabis et ordinært rekreasjonellt rusmiddel i min krets. Etter noen år med høyere studier, fikk jeg jobb ved en avdeling på studiestedet. En tidligere student jeg kjente kom innom på besøk en kveld da jeg var på jobb.


Det jeg ikke visste var at alkoholmoralistene i hadde tipset lensmannen at min venn hadde bilen full av illegale substanser. Etter møtet med meg ble han stoppet av uniformert politi. I ettertid viste det seg at vi begge ble spanet på ved skolen av politi i sivil.


Det hele endte med en bot for å innrømmet bruk og besittelse for min venn. Jeg har alltid tenkt at denne historien sier noe om politiets mange ressurser, at de kan benyttes annerledes og langt mer skadebegrensende.

I bilen finner politiet en fotoboks med 0.2 gram hasj min venn ikke engang husket å ha i bilen. Dette utløser full alarm, avhør og blodprøver. Nattleiet til min venn den natten, var gjesterommet hos hans da over 80 år gamle bestemor. Men alarm er alarm, så huset til bestemor oppsøkes og endevendes av store sterke menn i uniform. Bestemor sitter skrekkslagen å ser på. Politiet finner ingenting. Selv blir jeg innkalt til avhør som vitne.

Mann (47), Akershus

Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s