Opplyser om sporadisk cannabisbruk til forsikringselskap – blir nektet livsforsikring fordi de praktiserer “nulltoleranse” for narkomani

Jeg skulle søke om livsforsikring i forbindelse med å flytte boliglånet mitt. Livsforsikring utbetales til den forsikrede sin nærstående i tilfelle dødsfall. Det kan være nyttig hvis man for eksempel er to personer om et boliglån og avhengig av begges inntekt for å betale lånet.


Spørreskjema ber deg oppgi om du har benyttet deg av illegale rusmidler. Samboeren min insisterte på at jeg måtte si at jeg hadde brukt cannabis. Hun var redd for at forsikringsselskapet ville hevde avtalen ugyldig og nekte å utbetale forsikringspremien til henne dersom jeg skulle omkomme og de oppdaget at jeg hadde brukt cannabis.


Jeg opplyste derfor om sporadisk cannabisbruk. Det førte til at jeg ble nektet livsforsikring fordi de har “nulltoleranse for narkomani”. Dette er nå lagret i et offentlig register i 10 år. I løpet av denne perioden får jeg neppe livsforsikring. Det koster oss flere tusen kroner i året i høyere boligrente.  

Dette er en side av forbudet og narkohysteriet få er klar over. Det er ikke bare offentlige etater som byr på problemer. Dersom du opplyser om cannabisbruk til private bedrifter som banken din kan det også ha store konsekvenser for deg.  

Moralen er dessverre klar: lyv, lyv og fortsett å lyve: Det er både i din, din nærståendes, bankens og forsikringsselskapets interesse.

Mann (28), Oslo

Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s