Innrømmet cannabisbruk kompliserer oppstart av kjønnbekreftende hormonbehandling hos transperson


Jeg er født i feil kropp. Når jeg i en alder av 35 år tok motet til meg og begynte å leve som meg selv, så søkte jeg selvfølgelig hjelp fra helsevesenet.

Og jeg snakket med mange andre i samme situasjon, som var i en relativt sammenlignbar livssituasjon. Men det var én ting som skilte oss... Jeg hadde tidligere innrømmet cannabisbruk til legen.

Et halvt år senere hadde samtlige av de andre jeg snakket med fått satt i gang hormonbehandling. To år senere og 6 måneder med rene urinprøver fra meg, så har jeg fortsatt ikke fått noe som helst hjelp fra det offentlige helsevesenet. Cannabisbruken hadde da vært en “showstopper”. Dette kostet samfunnet store summer i forlenget sykemelding og arbeidsavklaringspenger, på grunn av den psykiske belastningen jeg ble utsatt for av helsevesenet.

Enden på visa er at jeg nå har forbruksgjeld til langt over ørene fordi jeg har måttet betale alt selv.

Det positive er jo at jeg ikke har blitt lemlestet av den norske kirurgen, men har fått gleden av å bli behandlet av en av verdens beste på området. Allikevel er det dypt urettferdig at jeg har måttet betale selv som følge av min cannabisbruk.

Kvinne (39), Akershus


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s