Du har litt høy puls! Jeg har skjellig grunn til mistanke om at du er påvirket!

18. mai 2018 ble jeg helt ut av det blå “stoppet” av politiet i det jeg parkerte bilen hjemme. 

Så en skikkelse som fløy forbi og ned innkjørselen min i en helvetes fart – langt over 30 km/t, som fartsgrensa er satt til her. Når støvskyen hadde lagt seg, sto det en mørk Passat fremfor meg som blokkerte bilen min. Ut hoppet det en blond kvinne og en skalla mann. Kvinnen kom bort til bilen og ba om å få se førerkortet mitt før hun presenterte seg som politi. Spurte om hva det gjaldt og fikk til svar at det bare var en helt tilfeldig kontroll. 

Ble spurt om jeg hadde blitt stoppet av politiet før og svarte ærlig nei på det (noe det virket som de tok til sin fordel), ble da bedt om å gå ut av bilen, og fikk deretter et alkometer trykt oppi ansiktet. Ingen utslag. Fikk så servert en spyttest, og i mens vi ventet på resultatet av prøven ble det utført symptomtester. 

– “Føttene sammen, hodet bak, lukk øynene og tell til 30”. Telte 30 på 30 og fikk skryt for det(?), ble så test av synet og heller ikke der var det noen indikasjon av påvirkning. Etter 4 – 5 min var prøven klar og den viste negativt. Den mannlige betjenten virket fornøyd og ville dra, men den kvinnlige betjenten ga seg ikke – prøvde å ta meg på at jeg var litt “blank” i øynene og at pupillene mine var bitte litt større enn kollegaens, men hun ga seg tilslutt på den. 

Neste jeg husker er at hun nappa tak i armen min og tok pulsen på meg. Plutselig så sperrer hun opp øynene og ser på kollegaen sin så på meg og sier “Du har litt høy puls! Jeg har skjellig grunn til mistanke om at du er påvirket!” – hun kasta seg over bilen min og endevendte den, mens jeg ble ransaket. Fant en tom snus boks og lurte på hvorfor jeg hadde det (???). Etter å ha gått igjennom bilen min og meg, så skulle de på død og liv inn i leiligheten min for å ta “urinprøve” av meg. 

Fikk såvidt vridd om nøkkelen før de rev opp døra og begynte å rive og rote i alt. De fant absolutt ingenting og truet med å ringe hundepatrulje og få gått gjennom alle kriker og kroker om jeg ikke innrømmet å oppbevare narkotika. Jeg nektet for å ha noe, og da dro de med meg i sivilen og tvang meg med til legevakta for blodprøve. 5 mnd gikk før jeg måtte møte til tingretten hvor jeg ble dømt for ruspåvirka kjøring med tap av førerbevis i 12 mnd, 16 dager ubetinget fengsel med 2 års prøvetid og 25000 i bot. Den kvinnlige politibetjenten fortalte i retten at jeg fremsto som _GRISERUSA_ pga at jeg virket forvirret og nervøs. Griserusa… hørt på maken.

Mann, 30, Møre og Romsdal


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>


Til info: Hvis Politiet skal gjøre husransakelse, må de ha skjellig grunn å mistenke narkotikasalg, f.eks. på bakgrunn av mengde, innpakning eller “narkotikarengskap”. Høy puls, uten andre opplysninger vil ikke være grunnlag for ransaking av bolig. Les mer om hva har politiet lov til å gjøre om du er mistenkt for rusbruk >>

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s