Jeg lever i dag halveis utenfor samfunnet

I 2003 besøkte jeg India, jeg var 31 år. På lokal anbefaling, prøvde jeg å røyke cannabis mot mageplagene jeg hadde levd med i mange år. Det var en umiddelbar bedring av kraftige smerter som kom når jeg spiste måltider.

Jeg hadde flere sykehusinnleggelser og grundige utredninger bak meg i norge uten at noe galt ble funnet, noe som gjorde at jeg var uten diagnose. Ingen diagnose, ingen behandling eller tilbud om medisiner.

Smertelindringen som cannabisrøkingen hjalp med, gjorde at jeg la på meg flere kilo ved mitt 3 mnd lange Indiaopphold. Første gang på mange år. Vel hjemme i norge kom problemene fort tilbake, og jeg fikk fatt på en kontakt som supplerte meg med mer medisin.

Jeg lever i dag halveis utenfor samfunnet. Jeg har hele tiden visst hvor stigmatiserende samfunnet er imot disse tingene, så jeg har konsekvent valgt å leve et dobbeltliv i snart 20 år. Jeg vet jeg må være forsiktig med lege, skole, naboer osv., for en vet aldri om noen reagere negativt på min selvmedisinering, og så er helvete løs. (Jeg har en sønn på 9 år) #håperpåforandring


Mann, 49, Rogaland


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>


Stigmatisering, fordommer og ekskludering er den oftest nevnt utfordring cannabisbrukere opplever i. hverdagene. Les mer om kartlegging av norske cannabisbrukerens utfordringer her >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s