Oppgitt over fordommene/stigmaene mot cannabis blant smerte-teamene i helsenorge

Jeg har en lang og komplisert sykehistorie, kort fortalt ble jeg akutt operert bypass på hjertet i 2009, etter at helsevesenet ikke tok meg seriøs fordi jeg var ung kvinne. På grunn av det, ble det så akutt, at istedetfor en planlagt operasjon, så ble det en akutt operasjon istedet. 

Operasjonen varte så lenge at jeg utviklet alvorlig lungebetennelse, og ble lagt i kunstig koma (ventilator) i 2 mnd. Når jeg våknet hadde jeg til tross for morfinpumpe sterke ryggsmerter, som jeg fikk fortalt var helt vanlig og ville gå over av seg selv. Vel 11 år senere, så har jeg enda sterkere ryggsmerter, og går på veldig sterke medisiner 100mikrogram/t fentanyl plaster, pluss ekstra oxy for smerte topper. 

Jeg og fastlegen min har gått sammen og har i årevis prøvd å få smerteleger/team til å godkjenne cannabis for smertene mine, i håp om å kunne redusere de sterke medisinene mine, for jeg har god erfaring med dette fra tidligere utprøvning (cannabis utprøvning). Har ei venninne som reiser til nederland en gang i mnd og importerer, men jeg lider av sterke smerter og utmattelse som gjør at jeg tidvis er sengeliggende og/eller sitter i rullestol, og kan ikke reise til nederland og importere selv. 

Jeg har null livskvalitet. Alt dreier seg om å komme seg gjennom denne dagen. Kunnskapen til smerteteamene rundt om i Norge (har vært i Ålesund, Molde, og Trondheim, samt avslag fra smerteteam i Oslo) og ingen ønsker å hjelpe meg med å prøve ut Bedrocan med Bedica og Bediol som jeg har god effekt av. Når jeg spør, så ser de på meg som om jeg er en narkoman, og vil begynne å redusere mine andre medisiner uten noen erstatning. Jeg føler med totalt rådløs og litt desperat, og selv om jeg har fastlegen i ryggen, vet jeg ikke om andre som kan hjelpe meg. Det er et stort stigma angående cannabis blant smerte-team’ene i Norge.


Kvinne, 45, Møre og Romsdal


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s