Da jeg ikke fikk lov til å bruke medisinen min, utviklet min selvmedisinering av cannabis seg til misbruk av alkohol og rus som ikke påvirket urinprøver

Tappade körkortet när jag var 19 år pga spår av THC i urin, jag var inte hög när jag körde bil. Fick betala 8 urinprov 800kr styck och ta om körkortet ca 7000kr.

Den lilla by jag lever i har fryst ut mig så jag har inga vänner kvar förutom några få som också blivit stämplad som “kriminell” och “missbrukare”.

Anledningen till att jag använt cannabis är för att jag har en väldigt jobbig sjukdom som orsakar kraftig smärta, ångest m.m. Cannabis lindrar det mycket effektivt. När jag inte fick använda min medicin, mobbades av samhället och led extra mycket av min sjukdom så utvecklades min självmedicinering av cannabis till blandmissbruk av alkohol och droger som inte gav utslag på urinprover.

Mitt liv eskalerade från att vara en lugn tonåring till fullt kaos. Jag har varit väldigt nära döden 3 gånger på grund av att cannabis är illegalt. Cannabis har endast räddat mitt liv och givit mig säker lindring när min sjukdom plågat mig som mest. 8 år har passerat och jag kan fortfarande knappt få ett jobb och ingen vill prata med mig. Jag måste flytta.

Mann, 27, Nordland


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>


Image by Wokandapix from Pixabay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s