Eg har blitt mobba, trakassert, stigmatisert og moralisert for mitt valg av rusmiddel/medisin

Det eg skriv no er det tyngste eg har gjort i mitt liv men eg må få det ut slik at eg kanskje vært forstått betre for dei valga eg har gjort dei siste 16 åra av livet mitt og for at eg skal greie å bevege meg framover igjen!

Er ikkje enkelt når en har fullstendig panikkangst pga av PTSD som Politiet i Sykkylven utløyste for 16år sia i ei sak der dei ikkje hadde gjort grundige nok forarbeid før dei kom å pågrep meg i butikken eg jobba hos den tida og satte på meg håndjern framfor kundar og medarbeidarar for so å sette meg i glattcelle i 2-3 timar med tapetkniv på lomma, belte og skolisse på også.
Det som viste seg var at eg var totalt uskyldig i anklagene eg fekk på meg. Anklagene var at eg skulle ha kjøpt og lasta ned barneporno, noko eg aldri hadde gjort då dei ikkje gjorde jobben sin/etterforska godt nok på førehand.

Dei konfiskerte alt av datautstyr, CDar, DVD, Videokassettar, kadetter, harddisker, ja eigentleg alt eg eigde av lagringsmedium. Fekk ikkje noko at før etter snart eit år.

Pga av dette so isolerte eg meg i Ramstaddal i 2-3 år og begynte og ruse meg på forskjellige rusmiddel/alkohol kun for å unngå å tenkje på kva evt folk syns om meg. Sosial angst kom, depresjoner kom, stress bygde seg opp og tilslutt hadde eg full PTSD (PostTraumatiskStressLidelse) dette har også resultert i unnvikende adferd.
Ikkje greide eg å gi ungar eller dei eg er onkel til klem eller kos og unngikk kontakt.
I tillegg har eg blitt mobba, trakassert, stigmatisert og moralisert for mitt valg av rusmiddel/medisin både av bekjente, familie, legar og politi!!

Det siste året har prøvd og kjempe meg igjennom dette utan medisiner og ved bruk av cannabis i medisinske doser. Dette har hjelpt meg betraktelig meir en noke “lykkepiller” eller “antidepressiva”. Problemet er at ein ikkje veit kva ein får på gata og det er ikkje standardisert eller kvalitetssikra og ein veit aldri kva ein får i seg.

Eg fekk innvilga medisinsk cannabis av Legemiddelverket for 2mnd sidan men har endå ikkje fått henta ut noke då det kostar 5000kr for 5 gram på Vitus Apotek (kven er dei kriminelle!?!?) og på gata kostar det ca 750kr for tilsvarande.
Eg har no gått utan cannabis i 4 veke og no begynde mareritta, dårleg søvn og panikkangst å komme for fullt igjen.

Bære eg ser ein politibil, politimann eller tenke på at dei kan komme med fleire overgrep mot meg so utløyse det stor uro, angst og verre følelsar og slik har det vert i 16 år…
Ser at eg ikkje greier å legge dette fram på den beste måten men måtte få det ut då det har tynga meg noko jævlig.

Neste gang dokke evt høyre om noken som bruka ulovlige rusmiddel so tenk dokke nøye om før dokke slår av dei fingrane, det ligg mest truleg en traume eller lyte til grunn for dei som nyttar det dagleg eller mykje.
Ein blir ikkje ein storbruker av rus kun ut av det blå.


Mann, 44,  Møre og Romsdal


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>


Feature image by Gerd Altmann from Pixabay

1 Comment

  1. Fælt å høre at dette kan skje! Skjønner at det har fått deg til å føle mye rart. Håper det ordner seg for deg. Godt å høre at du har funnet en medisin som hjelper deg. De fleste bli ikke tatt, så bare vær forsiktig:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s