Mann (33) bruker mikrodoser av cannabis for sin PTSD fra 22. Juli, men bekymrer seg for at politiet skal ta fra han den ene medisinen som har fått livet hans på rett spor igjen

Jeg har utvilket PTSD etter bomben i Oslo 22. Juli 2011Fastlegen skrev raskt ut antidepressiva (ssri, snri) og effekten var nesten utelukkende negativ: depresjon, apati, vektøkning, ingen sexlyst, insomnia, kvalme osv. Søvnløsheten ble behandlet med sovepiller, som igjen hadde sine egne bivirkninger. Reaksjonene mine er panikkanfall, flashbacks og konstant årvåkenhet. Jeg har isolert meg og mistet alle venner, to jobber og får nå støtte fra NAV.


Kort sagt gikk livet mitt i oppløsning, så i 2017 sluttet jeg med medisiner og alkohol for å oppsøke alternative behandlingsformer, kombinert med ukentlig emdr-behandling hos psykolog. Nå i ettertid føler jeg at jeg var avhengig av antidepressiva fordi de lindret smerten og var gratis, og jeg er redd de gjorde mer skade enn nytte over så lang tid.


Ved en tilfeldighet testet jeg cannabis og nå bruker jeg 0.1 g daglig (aldri rekreasjonelt) og det demper depresjonen og angsten. Det er som om jeg endelig kan se blå himmel bak de mørke skyene. Jeg oppsøker positive opplevelser i stedet for å være fanget i vonde minner fra 22.7, har ingen selvmordstanker lenger og jeg føler at livet er verdt å leve. Cannabis forsterker følelsen av at jeg kan ta kontroll over sykdommen. I et forsøk på å eliminere kontakt med det kriminelle markedet gror jeg nå mine egne planter beregnet til medisinsk bruk.


Jeg er glad for at jeg fant cannabis, men er veldig redd for å få politiet på døra og evt. miste den ene medisinen som har fått livet mitt på rett spor igjen, fordi alternativet vil være piller og alkohol.

Mann (30), Vestfold


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s