Kvinnen var ærlig med psykolog om uproblematisk cannabisbruk, får kjøreforbud som gjør henne arbeidsledig i 5 ekstra måneder

Kvinnen sitter igjen med en opplevelse av grovt tillitsbrudd da hun ikke er klar over at den offentlige spesialisten som skal hjelpe henne med å komme videre fra en depresjon har rapporteringsplikt


Jeg er en pliktoppfyllende og ansvarsbevisst jente på 30 år. Jeg har dobbel bachelor og en master. Jeg har røyket cannabis rekreasjonelt i ca 10 år. For to år siden gikk jeg på den berømte veggen og måtte i tillegg si opp jobben pga betennelse i beina. Etter å ha søkt en stund på andre jobber uten hell gikk jeg inn i en depresjon. Gikk til privat psykolog i noen måneder før jeg kom inn offentlig.

Den private hjalp meg veldig, men det er veldig dyrt. Jeg har litt trust issues og var redd for å bli dømt og sett ned på, men etter en stund fortalte jeg ham om mitt cannabisbruk; og han var enig i at det ikke var der problemet mitt lå.


Da jeg kom til offentlig psykolog tenkte jeg at jeg ville være så ærlig som mulig så vi fikk kommet ordentlig igang så fort som mulig. Jeg fortalte at jeg røyket første time, imot mitt beste instinkt. Var hos denne psykologen 4 ganger og hver gang kom hun tilbake til cannabisbruken. Jeg fortalte at jeg ikke har lyst, men at jeg kunne slutte. Hun fortalte meg om møter for folk som ville slutte og viste meg en artikkel om at cannabis kan føre til depresjon hos ungdom. Det at jeg ikke er ungdom hadde ingen betydning.


Neste time forteller hun at hun har snakket med kolleger og de har bestemt å gi meg muntlig kjøreforbud med tisseprøver i 6 mnd og stikkprøver et år etterpå. Jeg blir sjokkert og får litt panikk. Før det første trodde jeg at det jeg fortalte henne var konfidensielt, så jeg følte meg forrådt og lurt og at jeg burde visst bedre. Da jeg sa at den eneste plassen jeg kjørte til var timene hennes siden jeg ikke har jobb, sa hun at hun ikke kunne stole på det jeg sa, og at om ikke jeg fulgte det muntlige forbudet skulle de anmelde meg slik at jeg ble fratatt lappen.

Verdenen min datt sammen

JEG kan ikke miste lappen, hva skal jeg fortelle familien? Hva om jeg får en jobb langt unna? Jeg har aldri gjort noe galt som påvirker andre, og har alltid hatt så mye respekt for autoriteter at jeg blir engstelig om jeg bare ser politiet. Jeg har alltid gjort som folk forventer og har heller aldri kjørt i påvirket tilstand. Det var helt uvirkelig å bli behandlet som en narkoman. Hadde det ikke vært for legen min og den andre psykologen vet jeg ikke hva jeg hadde gjort i denne situasjonen.

Jeg har fått utrolig mye støtte fra disse to, selv om legen min selvsagt må gjennomføre tisseprøvene. Min samboer skal i sommer flytte til en annen by for å studere, og jeg må vente med å flytte til etter tisseprøvene er over; for jeg kommer aldri til å ville åpne meg for noe annet helsepersonell om dette, og vil ikke at dette skal prege mitt første møte med ny lege. Dvs at jeg må gå arbeidsledig i 5 mnd til pga dette før jeg flytter.

Kvinne 30, Trøndelag


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s