Velger cannabis i russetiden grunnet diabetes, kastes på glattcelle og nektes tilgang på sin livsviktige insulin


Rett før russetiden fikk jeg påvist diabetes type 1 og legene ga meg klar beskjed; ligg unna alkohol da dette påvirker blodsukkeret i stor grad. Jeg husker jeg stod på verandaen på Drammen sykehus og så på Russeåpningsfesten i parken nedenfor og bestemte meg for å ha en alternativ russetid.

Mann 36 fra Buskerud

Jeg hadde allerede noe kjennskap til cannabis og en av kompisene mine solgte så det var ikke noe problem å skaffe. Jeg og kompisene mine var rødruss men kjørte rundt i en grønn VW transporter med grafitti på siden. Vi deltok på russetreff og observerte alkoholpåvirkede russ som slåss og spydde og oppførte seg som russ flest. Jeg traff min nåværende samboer i russetiden og hadde en fin russetid tross alt, uten rølpinga som hører med for de fleste.

Det viste seg også at cannabis hjalp meg å kjenne symptomer på høyt / lavt blodsukker enda bedre og jeg levde relativt sunt utenom tobakken vi blandet cannabisen med.

Så, rett over russetiden blir jeg stoppet av politiet i det jeg nettopp har kjøpt 10 gram hasj. Politimannen dro meg ut av bilen, kjørte meg hardt opp mot døra på bilen og sa: jeg har sett trynet ditt før! Grunnen var at han tidligere jobbet som vekter i telebutikken jeg jobbet i. Etter ransaking fant de hasjen. Det var tre andre i bilen, inkludert bestevennen min.

Jeg ble tatt med på politistasjonen, kledd naken med en av de andre i bilen, måtte ned i hockeystilling mens tre macho politifolk plystret på en sjåvinistisk måte og nesten heiet oss ned i dypere hockeystilling mens vi måtte dra rumpeballene fra hverandre

Så ble de andre og jeg kastet på glattcelle. Jeg hadde både med måltidsinsulin, langtidsinsulin og blodsukkermålingsapparat. Problemet var at til tross for at jeg gjorde det klart at jeg var diabetiker og avhengig av insulin for å overleve ovenfor betjentene og fengselsvokteren ble jeg nektet medisinen min.

Jeg hadde ikke fått tatt langtidsinsulin før jeg ble satt på glattcelle. Argumentet for at jeg ikke fikk sprøytene mine var at de mente de ikke kunne utelukke at jeg hadde narkotika i dem…

Jeg hadde det forferdelig uten medisin. Det eneste jeg fikk var noen seigmenn av fengselsvokteren, men det senker jo ikke akkurat blodsukkeret og høyt blodsukker kan føre til alvorlige lidelser. Les mer om høyt blodsukker her >>

Nå operasjonsleder i politiet, men da leder for narkotikaavsnittet ved Drammen politidistrikt C. Gulli slapp meg endelig ut av glattcella og gav meg insulinsprøyta som jeg skulle satt 12 timer tidligere.

Dette kunne tatt livet av meg og jeg har etter dette mistet all tro på politiet

Jeg har selv latt være å involvere politiet i trusselsak mot samboeren min 15 år etter fordi jeg opplever at politiet er ikke til for å hjelpe men bare straffe. Videre bar det opp til Gullis kontor for avhør. Jeg stod på mitt om at jeg som nyoppdaget diabetiker ikke kunne drikke alkohol men heller foretrakk et mildere stoff. Han tordnet tilbake med all verdens autoritet at jeg var i ferd med å ødelegge livet mitt og at de skulle sette et skrekkeksempel overfor andre unge om å holde seg unna narkotika.

Nå 15 år senere bruker jeg fortsatt cannabis. Riktignok lovlig med legeresept og dette har gitt meg god helse og jeg var klart alle mål jeg har satt meg i livet

Tenker fortsatt på hvordan dette kunne endt. For å gjøre litt humor av det og forsøke å forbinde navnet med noe positivt har jeg kalt katta vår for Gulli.

Mann 36, Buskerud

Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s