Fikk 1500 kr i bot for å bruke min lovlig anskaffede medisinske cannabis som jeg får på resept.

En septemberdag i 2015 ringe det på døren, der stod det to sivilkledde personer å fortalte at de var fra politiet med tillatelse til ransake leiligheten min. Jeg ble ganske satt ut da jeg ikke hadde en anelse på hvorfor de var der.

De spurte om jeg visste hvorfor de var der og jeg svarte selvfølglig nei, da sa de “oh, gjør du ikke det nei” før de videre spurte om jeg hadde noe “narkotika” i leiligheten. Jeg tok da fram min legeerklæring fra en spesialist på Hospital med bekreftelse på at jeg kan bruke medisinsk cannabis hentet fra Amsterdam og sa at jeg ikke hadde noe i leiligheten på det tidspunktet.

De leste aldri erklæringen selv om jeg fortalte flere ganger at jeg hadde resept på medisinsk cannabis. Den sivile kvinnen fant rester av en joint på terrassen å spurte hvem sin dette var (som om jeg skjulte noe) og jeg sa det var min. Hun spurte om jeg var sikker på dette og jeg bekreftet at det var min. Da tilkalte hun to uniformerte politi med hund som snuste rundt i hele leiligheten, oppe på kjøkkenbenken, opp i sengen, i boden og i bilen. Den samme kvinnen krevde å få granske telefonen min å lukket seg inne på badet å bladde seg gjennom mitt veldig private og personlige innhold knyttet til min ryggmargsskade. Jeg følte meg veldig ydmyket.

Etter ca 1.5 time var de ferdig og de snakket seg i mellom å sa at de ikke fant noe som var knyttet til saken. Senere mottok jeg et brev fra politiet med en bot på 1500 NOK som jeg betale da jeg var bortreist i den perioden jeg mottok brevet å fram til tidsfristen for å klage. Jeg vet i dag fortsatt ikke hvorfor de kom på razzia.


Har du en historie å dele? Send gjerne inn her >>


Image by SeaweedJeezus from Pixabay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s